Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-28@08:43:45 GMT

رومینگ ملی بعد از ۴ سال دوباره اجرایی شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۰۷۹۲

رومینگ ملی بعد از ۴ سال دوباره اجرایی شد

به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، بهره‌برداری فاز نخست طرح "رومینگ ملی" که استفاده متقابل از شبکه‌های تلفن همراه را فراهم می‌آورد، خرداد ماه چهار سال گذشته کلید خورد و در نخستین گام، مشترکان رایتل در سراسر کشور تحت پوشش کامل شبکه اپراتورهای دیگر قرار گرفتند.

در واقع اجرای این طرح با امضای تفاهم‌نامه سه جانبه بین مدیران اپراتورهای موبایل کشور آغاز شد و در فاز نخست مشترکان رایتل امکان دستیابی به آنتن اپراتورهای همراه اول و ایرانسل را یافتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رومینگ ملی، خدمتی است که با استفاده از آن یک اپراتور خدمات شبکه خود را در اختیار مشترکان اپراتورهای مهمان قرار می‌دهد و با انعقاد قرارداد، از اپراتور مهمان هزینه دریافت می‌کند.

بر مبنای این تفاهم‌نامه، مشترکان اپراتور سوم از خرداد ماه سال 93 عملا باید می‌توانستند در نقاط فاقد پوشش آنتن تلفن همراه در هزار و 169 شهر و جاده اصلی، از سرویس‎های صوت، پیامک، خدمات نسل دوم شبکه‌های همراه اول و ایرانسل استفاده کنند.

با گذشت یک ماه از اجرای فاز نخست، شرایط اجرای فاز دوم یعنی اجرای این طرح برای مشترکان همراه اول و ایرانسل هم مهیا شد تا به این ترتیب هرگاه مشترکان سیم‌کارت‌های همراه اول یا ایرانسل هم پوشش مناسبی نداشتند، بتوانند از پوشش اپراتور دیگر استفاده کرده و مکالمات خود را به انجام برسانند.

بحث رومینگ ملی به مصوبه‌ای باز می‌گردد که کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سال 90 در ارتباط با استفاده متقابل از شبکه اپراتورها تدوین کرد و بر اساس آن اپراتورهای سیار موظف شدند خدمات رومینگ ملی را بر حسب درخواست اپراتور دیگر در اختیار آن قرار دهند.

اسفند ماه 92 نیز نوعی بازنگری در مصوبه قدیمی صورت گرفت و در قالب مصوبه 186 اپراتورهای سیار غالب ملزم شدند خدمات رومینگ ملی را بر حسب درخواست اپراتور سیار غیرغالب در اختیار آنها قرار دهند.

از آن حیث که یکی از پیش شرط‌های اصلی ورود اپراتورهای اول و دوم موبایل به حوزه خدمات 3G و 4G موافقت با اجرای این طرح سراسری بود، هر دو اپراتور از اجرای آن استقبال کرده و دریچه‌های ارتباطی شبکه خود را به سمت اپراتورهای دیگر گشودند.
اما با گذشت بیش از یک سال و نیم از اجرای این طرح ملی، تسنیم در گزارشی با عنوان «رومینگ ملی متوقف شد»، اعلام کرد که ظاهراً یکی از اپراتورهای موبایل جلوی اجرای این طرح در گستره ملی را گرفته است.

با توجه به اینکه مشترکان نسبت به این کوتاهی در برقراری رومینگ ملی پی برده بودند، تـسنیم با بررسی‌هایی که انجام داد، در همان گزارش نوشت که «اگر از جمله مشترکان رایتلی هستید و در نقطه‌ای بدون آنتن قرار دارید اما برخلاف فول آنتن بودن مشترکان ایرانسل، روی شبکه این اپراتور روم نمی‌شوید! باید گفت که ظاهرا دیگر خدمات رومینگ برای رایتل از سوی این اپراتور ارائه نمی‌شود.»

ساده‌ترین راهکار برای جویا شدن دلیل بروز چنین مسئله‌ای، برقراری تماس با کال‌سنتر ایرانسل در آن زمان بود که کارشناس مربوطه بعد از مطلع شدن این معضل گفت "در حال حاضر خدمات رومینگ بین اپراتوری ایرانسل فعال نشده است و اگر از مشترکان رایتل هستید و در نقطه‌ای بدون آنتن قرار دارید، نمی‌توانید به شبکه ایرانسل مهاجرت کنید."

وی البته در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه اگر از مشترکان ایرانسل باشیم و بخواهیم در نقاط بدون آنتن روی شبکه همراه اول یا رایتل برویم، چطور؟ در این شرایط مهاجرت امکانپذیر است؟، گفت: همانطور که عرض کردم رومینگ ایرانسل فعلا برقرار نیست و نمی‌توانید مهاجرت بین شبکه‌ای داشته باشید.

با وجود اینکه در آن زمان و با انتشار گزارش تسنیم واکنش‌هایی از سمت وزارت ارتباطات بروز داده شد و حتی مسئولان اپراتور دوم ارتباطی نیز نسبت به آن خرده گرفتند اما اکنون نزدیک به سه سال از این موضوع گذشته، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گزارش تسنیم را تأیید کرده است.

محمد جواد آذری جهرمی روز پنج‌شنبه با انتشار تصویری در توییتر و در حالیکه بین مدیران و مسئولان اپراتورهای ارتباطات همراه کشور قرار داشت، نوشت: در یک اقدام مهم، از امروز رومینگ ملی بین اپراتورهای تلفن همراه در سراسر کشور اجرایی شد.
وزیر ارتباطات افزود: بر این اساس در هفت هزار منطقه که تنها پوشش همراه اول فراهم بود، ایرانسل نیزدر دسترس قرار گرفت و متقابلا در 6 هزار و 800 منطقه خدمات ایرانسل برای مشترکان همراه اول دسترس‌پذیر شد.

آذری جهرمی در پاسخ به سؤال یکی از مخاطبانش که پرسید «مگر رومینگ ملی خیلی وقت پیش اجرایی نشده بود؟»، گفت: رومینگ ملی قبلا مصوب شده بود و به‌صورت فراگیر تنها بین همراه اول و رایتل برقرار شده بود.

 اکنون با گذشت سه سال از تفاهم‌نامه‌ای که اجرای آن ابتر مانده می‌گذرد و مشخص نیست که آیا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تنبیه اپراتور خاطی خواهد پرداخت یا روالی مانند برخورد با جرایم اپراتور سوم تلفن همراه در پیش خواهد گرفت.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۰۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهاد‌های استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالا‌بردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳
  • اجرای ۹۶ درصد از مصوبات سفر رئیس‌جمهور به ایلام
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابند
  • تکمیل ۳ پایانه مترو در اولویت سال ۱۴۰۳ | ۴ خط مترو تهران توسعه می یابد
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • مردم همراه و حامی پلیس برای اجرای طرح نور هستند
  • شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون های روز اول کنکور ۱۴۰۳
  • حضور همراه اول در بزرگترین نمایشگاه فناوری ترکیه