Web Analytics Made Easy - Statcounter

فارس نوشت: محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا از اجرا شدن رومینگ ملی بین اپراتورهای تلفن همراه در سراسر کشور خبر داده است.

به گفته جهرمی، «در ۷۰۰۰ منطقه که تنها پوشش همراه اول فراهم بود، ایرانسل نیز در دسترس قرار گرفت و به طور متقابل در ۶۸۰۰ منطقه خدمات ایرانسل برای مشترکان همراه اول دسترس‌پذیر شد که با این کار در هزینه‌های توسعه صرفه‌جویی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

هدف از برقراری رومینگ ملی این است که اگر در منطقه‌ای سیم‌کارت مشترک آنتن نداشت، مشترک بتواند از آنتن اپراتورهای دیگر که در آن منطقه پوشش دارند، استفاده کنند. به عبارت دیگر راهی است که اپراتور با پوشش بیش‌تر را ملزم به سرویس‌دهی به اپراتورهای کوچک‌تر می‌کند تا مشکل آنتن ندادن موبایل حل شود.

رومینگ ملی نخستین بار در کشور در خردادماه 93 بین اپراتور رایتل و اپراتور همراه اول و اپراتور ایرانسل برقرار شد، یک ماه بعد همراه اول و ایرانسل نیز برای استفاده از آنتن‌های یکدیگر به تفاهم رسیدند.

در آن زمان رئیس وقت سازمان تنظیم مقررات (رگولاتوری) با اعلام نتایج نخستین روز اجرای رومینگ ملی بین همراه اول و ایرانسل، گفت: 1100 مشترک ایرانسلی از شبکه همراه اول و 300 مشترک همراه اولی از شبکه ایرانسل استفاده کرده‌اند. ایرانسل درخواست رومینگ در 9 هزار نقطه فاقد پوشش و همراه اول در 130 نقطه را داشته است.

اگرچه وی وعده داد که تا پایان هفته تمام آنتن‌های دو اپراتور روی هم باز می‌شود، اما 2 سال پس از آغاز طرح نه تنها تعرفه رومینگ ملی بلاتکلیف بود، بلکه هیچ‌گاه گلایه مهم مشترکان رایتل از نبود رومینگ دیتا حل نشد.

در نهایت در عمل رومینگ ملی تنها بین همراه اول و رایتل شکل جدی‌ به خود گرفت و اپراتورهای بزرگ‌تر شامل همراه و ایرانسل همچنان با دست بسته به یکدیگر خدمت ارایه‌ می‌کردند که در نتیجه شاهد وجود مناطق متعددی با پوشش موبایل صرفا همراه اول بودیم، اما تمام این موارد در مقایسه با تبلیغات فراوان آن زمان برای آغاز اجرای رومینگ ملی اصلا به چشم نیامد.

بنابراین اعلام وزیر ارتباطات درباره اجرایی شدن رومینگ ملی از 22 آذرماه 97 اولین سوالی که در ذهن مخاطب ایجاد کرد، این بود که مگر رومینگ ملی خیلی پیش‌تر اجرایی نشده بود؟ وزیر ارتباطات به این سوال این طور پاسخ داد که:‌«رومینگ ملی قبلا مصوب شده بود و به صورت فراگیر تنها بین همراه اول و رایتل برقرار شده بود. اکنون بین هر سه اپراتور تلفن همراه و دو اپراتور روستایی به صورت فراگیر به اجرا در خواهد آمد.»

وی همچنین در پاسخ به این سوال آیا رومینگ تماس یا رومینگ اینترنت خواهد بود،‌گفت: امروز رومینگ تماس برقرار شد و تا ۴۵ روز آینده رومینگ دیتا نیز برقرار خواهد شد.

رومینگ ملی که از سال 93 کلید زده شد نیازمند همکاری منطقی اپراتورها در چارچوب بازی برد برد است؛ همچنان که مصوبات دستوری در 4 سال پیش نتوانست موفقیت این طرح را بدون کسب رضایت اپراتورها تضمین کند.

این بار که دوباره خبر از اجرایی شدن این طرح است، فعلا تعرفه رومینگ برای اپراتورها اعلام نشده که آنها را ترغیب کند، ظرفیت بدون استفاده شبکه خود را به رقبا دهند و همچنین در گام نخست مشکل محاسبه اینترنت با تعرفه آزاد در رومینگ نیز به فازهای بعدی موکول شده است.

بنابراین اگر رسم اجرای کج دار و مریز پروژه‌ها در طول سال‌ها عادت شده، اما پس اعلام عمومی درباره اصلاح شیوه اجرای پروژه‌ای، قطعا انتظارها افزایش می‌یابد و صحت انجام کار با دقت بیشتری راستی خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۸۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی وزیر ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان ارائه‌دهنده تجزیه‌گر مرسولات

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عیسی زارع پور از مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه سیستم‌های مکانیزه تجزیه هوشمند مرسولات و ارائه دهنده ربات‌های هوشمند تجزیه‌گر، با اعطای لوح سپاس، قدردانی کرد .  این دو شرکت دانش بنیان در زمینه طراحی و ساخت سامانه های مکانیزه تجزیه هوشمند فعال هستند.   در متن این لوح آمده است: رشد پرشتاب و پایدار فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور مرهون تلاش شبانه روزی و خستگی ناپذیر جهادگران عرصه علم و فناوری است که همگام با تحولات جهانی و با وجود چالش‌ها و مشکلات موجود، مسیرتوسعه و سربلندی ایران عزیز را هموار نموده اند. بدینوسیله از کوشش مجدانه و مساعی شما و سایر همکاران در طراحی و راه اندازی سامانه های مکانیزه تجزیه هوشمند مرسولات پستی تقدیر و تشکر نموده و سلامتی و توفیق روز افزونتان را در مسیر پیشبرد اهداف عالیه انقلاب اسلامی و خدمت به مردم عزیز ایران اسلامی از درگاه ایزد منان خواستارم. لوح سپاس وزیر ارتباطات توسط محمود لیائی معاون وزیر، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ملی پست به مدیران این شرکت‌های دانش بنیان اعطا شد. نخستین ربات‌های تجزیه‌گر مرسولات پستی و سیستم تجزیه‌گر مرسولات پستی، اسفند پارسال با قابلیت تجزیه مرسولات به ۸۰ نقطه و سرعت ۹ هزار انواع پاکت پستی در ساعت را در مرکز تجزیه و مبادلات شرکت ملی پست راه اندازی شد.

دیگر خبرها

  • آغاز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • قدردانی وزیر ارتباطات از شرکت‌های دانش بنیان ارائه‌دهنده تجزیه‌گر مرسولات
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در غرفه همراه اول
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • حضور همراه اول در بزرگترین نمایشگاه فناوری ترکیه
  • وزیر ارتباطات: رفع فیلتر گوگل پلی یکی از دستور کار‌های گروه تعیین مصادیق مجرمانه است
  • ۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند